Tisdag

Skumt, somnade vid halv 11 igår i soffan, vaknade vid 04 och gick då till sängen och sov vidare. Imorse klev jag upp vid 11-12, totalt utvilad. Det var himla skönt må jag säga! Tog det lugnt och åt frukost innan jobbet. Jobbade 13-18, vid 16 började jag gäspa som en tok och blev svinhungrig. När Anna äntligen kom vid 17.55 höll jag nästan på att svälta ihjäl. haha! Så illa kanske det inte var, men nästan..

Hem och lagade tacos, det var smarrigt! For sedan ner till stallet med Sara, snorhalt efter vägen var det också.. Red Seifur igen, fan vad bra han går.. Det är ju helt sjukt, sken upp som en sol så fort jag hoppade upp och började skritta. Ett mirakel har skett helt enkelt :)

Nu börjar huvudet bli trött så det blir väl att gå och sova om nåt tag..


Godnatt!!

Måndag

Hoff, vad veckorna rusar förbi. Jag vet, jag har skrivit det tidigare och tänker göra det igen. NY vecka, tiden går så snabbt så man knappt hänger med i svängarna..

Har som sagt varit ledig idag, det behövdes.. Har varit helt slut i både kropp och själ dom senaste dagarna.. Vaknade vid halv 12, gick upp och la mig i soffan och kollade lite tv. For sen på el giganten, träffade mormor o morfar där. Dom hade köpt en ny platt tv, så vi hängde med hem till dom för att hjälpa dom att få upp den på väggen. Tjusigt blev det, nu behöver dom bara ett nytt tvbord så blir det susen hemma hos dom :)

Dixie träffade föresten en ny kompis, en 13 veckors irländsk setter valp kom springandes, så det blev en hel del bus. Nu är hon inte alls som hon har varit, sådär försiktig. Utan hon hakade på direkt, så himla kul att se att hon gör framsteg psykiskt också :)

Har precis kommit hem från stallet, red Seifur idag med Sara o Darri. Han var helt underbar, redan när jag satt upp visste han precis hur han skulle göra. Inge bråk eller stret med huvudet alls. Var det verkligen samma häst jag red?;b Sara testade också han en bit, hon tyckte att det var grym skillnad på han sen hon provade han sist, kan jag trolla kanske? haha, man vet aldrig..

Nu ska jag hoppa i soffan och mysa med karl och hund..

Vi hööörs!

Dålig uppdatering igen..

Jag vet, jag är sämst på att uppdatera, men har verkligen inte haft tid över..

Fredag

Vaknade ganska tidigt för att vara jag, vid halv 10 tror jag klockan ringde. Åkte till stallet och mockade o fixade kvällen innan jag började jobba kl 13. Lýsingur fick vila eftersom vi skulle gå kurs på lördag. Efter jobbet for vi och handlade, hundralapparna flög i väg, men mat måste man ju ha ;)
Sedan kollade vi finalen av Let´s dance, kul att Magnus som hade nästan sämst förutsättningar från början vann. Egentligen spelade det inte så stor roll vem av Laila och Magnus som hade vunnit, men det var så kul att se när Annika vart så glad över segern.. Efter det for vi ut med bilen på stan, kom i säng vid 01 vilket visade sig sedan vara på tok för sent...

Lördag

Skulle egentligen kliva upp 06.15, var duktig och vaknade då. Mindre bra var väl att jag slog av alla väckarklockor och somnade om. Som tur var ringde Sara 06.45 och frågade vart jag höll hus, skulle nämligen hämta henne då. Så det var bara att hoppa i kläderna och köra mot movägen. En visit på statoil för att handla lunch blev det innan vi körde vidare ner mot laxforsen. Sara hade stallet, så direkt när vi kom ner slängde vi ut hö i hagen och släppte ut hästarna så dom hann äta lite innan vi skulle rida. Mockade och fixade medans dom käkade, tog in Lýsingur och Natan vid 08.40 och gjorde dom i ordning. Första passet gick super bra, vi skulle arbeta hästarna i olika tempon i tölten med lång, låg hals. Lýsingur var på glatt humör så det var kul att han såg det som något positivt. Avslutade med att arbeta dom i trav med samma förutsättningar (lång, låg hals), gick betydligt bättre än förra gången jag red för Sylvia. När vi var klar fick dom käka lite till, så vi hämtade in Seifur och Darri som vi skulle ta en tur med ut för att fördriva tiden till nästa pass..

Red "lilla stugsvängen", helt plötsligt står en ren bara där på en av gårdarna på andra sidan byn. Inte alls rädd, bara står och glor och sprang sedan över till en annan gård. När vi red tillbaks stod den i samma område fast en liten bit in i skogen. Gissar på att den har kommit ifrån sin flock eller något.

Andra passet var det endast trav som skulle tränas. Vi skulle rida på en liten volt med hästarna så pass ställda inåt att dom inte hade något annat val än att trava. I vänster varv gick det kanonbra redan från början, men högra varvet var däremot lite kämpigare både för mig o Lýsingur. När han väl hittade traven blev han så jävla stark att jag inte orkade hålla honom, så sylvia hoppade upp en sväng. Efter de fick jag prova igen, och genast var det mycket lättare..

Hem snabbt, duscha och slänga mat i magen eftersom jag började jobba till kl 16. Var lite läskig på kvällen när hela stan var nedsläckt, såg inte om det var någon utanför dörren ens. Som tur var kom älsklingen och höll mig sällskap medans jag stängde. Somnade i soffan när jag kom hem, inte helt oväntat ;b

Söndag

Sov ut och vaknade vid 11, for till stallet vid 13 och mockade o fixade inför kvällen. Kollade sedan reprisen av "sveriges värsta bilförare" innan jag skulle och jobba. Fan var kul det är, men man börjar verkligen undra om dom inte har fått sina körkort i cornflakespaketet?
Har just käkat middag, blev sent idag eftersom jag slutade kl 21. Robert ställde sig och lagade korvstroganoff med ris, gudomligt gott :)

Nu ska jag slänga mig i soffan och glo på tv, är ledig imorgon så då ska jag bara njuta ;D

Vi hörs!

Lite bilder

Här kommer lite bilder vi fotade med vår nya dator när mormor o morfar, mamma o pappa var här på kalas när Robert fyllde år.


Så snygg kan min karl vara!



Pappa tyckte att han är svincool



Jag själv kan väl inte vara sämre..


  
Älskade mormor och morfar!

Natt

Gokväll/natt?

Har just kollat lite repriser från big brother 2003 som sänds nu på kvällarna, är rätt kul att se dom igen. Det var ju några år sen sist, ändå kommer man ihåg det mesta.

Gårdagen var precis som förväntat, fullt med folk och skratt. Roberts mamma och pappa kom vid 17, min mamma och pappa, lillebror, mormor och morfar kom vid 18. Fikade och fotade lite kort. Kan lägga upp dom någon dag, vart ganska kul. Min pappa är inte rädd för att göra bort sig iaf ;)
Vid 19 kom Roberts bror med familj. Dixie tyckte kidsen var lite läskiga, fan vad vilda dom blev efter fikat. Helt sjukt, nog inser man då att man inte är riktigt mogen för det än ;b
Siika kom vid 20-21 tiden, gick då och la mig i soffan. Var helt färdig och ännu skulle annonsbladen delas ut. Stupade sedan i säng direkt vi kom hem.

Vaknade idag vid 11.30, trött som satan. Har varit seg i kroppen och huvudet hela dan, trots det gick det bra på jobbet. Var rätt bra med folk så tiden for iväg. Mindre kul var det att våran grannaffär ( C.O Persson) hade råkat ut för inbrott igår natt, massa klockor stulna. Som tur är hittade polisen blod i butiken så dom har tagit dna på de. Hoppas idioterna åker dit, vilken frisk människa gör något sånt egentligen? Tycker så himla synd om både Sara och Fredrik som har butiken, ingen är värd att råka ut för något sånt.

For sedan ner till stallet med Sara, tömkörde Lýsingur. Gick himla bra, trots att han tjurade ihop några gånger. Varför kan han inte trava lika jävla bra när jag sitter på?

Nu blir det sängen däremot, har jätteont i huvudet..

Godnatt!!

Grattis!

            

Idag är ingen vanlig dag, för det är Roberts födelsedag! HURRA HURRA HURRA!






Grattis på födelsedagen älskling!


                                    

Vilken tjusig tårta va?;p                                    Marshmallowsmuffins bakade vi också!


Snart börjar det droppa in folk så det är bara att fixa sig och stoppa fram fikat :)
  

Tisdag

Har som en inställd väckarklocka i huvudet, vid 11 ropade jag efter Robert och frågade vart han var. Han hade visst gått upp redan vid 10 och satt framför tvn. Tog det lugnt på morgonen, har tvättstuga så hängde upp maskinen som var klar och stoppade på en ny. Robert får fixa resten när han ändå är hemma. Jobbar som sagt 13-18, sen blir det hem direkt och börja baka och storstäda.

Var och handlade igår en massa kakor, tårtbotten, grädde, jordgubbar och allt sånt som vi behövde. Hittade även en färdig utkavlad masipan? som bara var att stoppa på tårtan så det var perfekt. En hemmagjord prinsesstårta bjuds det på imorgon..

Vilket babyboom det är här i Kiruna, tycker varenda kotte ska ha/har fått unge. Om några år är det väl ens egen tur, men det är absolut inget att tänka på nu..

Ska jobba vidare nu iaf! Ha det bra!

Måndag

Jaa, måndag igen och en ny vecka väntar..

Robert väckte mig som vanligt vid 11, var helt slut. Förstår inte varför jag är så trött på morgonen hela tiden? Sover i princip varje natt ca 10 timmar, men ändå är man helt död på morgonen. Sitter just nu på jobbet, slutar om ca 2 timmar. Då ska vi på coop och handla färdigt alla saker till kalaset på onsdag. Vet inte än vad jag ska fylla tårtan med och vad jag ska baka heller. Marshmallows muffins blir det iaf, kul att testa något nytt. Sen om man lyckas med dom är en helt annan femma ;)
Har ingen aning om vad jag ska kocka för mat senare idag, kanske köper en paprika och skinka och gör pasta med ost- och skinksås Hade nog suttit fint i magen, måste kolla vad karln är sugen på också.

Jag har förresten ångest, kommer inte hinna rida förrän på torsdag. Känns som att hela dagarna tills dess är proppfulla..

Måndag- Jobb 13-18, handla
Tisdag- Jobb 13-13, baka
Onsdag- Ledig, kalas hela dagen sedan dela annonsblad.

Så på torsdag träffar jag min prins igen, då har han fått en välförtjänt vila från fredag förra veckan till torsdag då. Blir att rida då och sen tömköra på fredag. På lördag kommer ju Sylvia upp igen och då är det dags för kurs igen för oss två, hoppas att det går lika bra den här gången som förra :)

Mer än så har jag väl inte på hjärtat just nu, kanske skriver senare om jag har kommit på vad jag ska baka än.

På återseende!

Dagens fråga

Eftersom Robert fyller år på ondag så ska vi baka tårta..

Vad är godast att fylla den med? Kom gärna med förslag!

Söndag

Jahapps, då sitter man här på jobbet som vanligt. Är ganska bra med folk trots att det är söndag. Strax borde lite folk som ska på bio strömma in, har varit litegrann tidigare.

Sov ut ordentligt idag, vaknade vid 11. Klev upp och gick ut på prommis med Dixie. Robert var ute på baksidan och höll på att fixa med bilen så vi gick dit sedan och höll han sällskap ett tag. In en sväng och kolla reprisen av Robinsson, ingen höjdare i år. Vad är det för sunkig ö dom har hamnat på? Det är ju hemskt.

Vid 13 for vi till mormor och morfar på fika, var ett tag sen vi var där så det var trevligt.. Hjälpte dom lite med datorn och sånt. Sedan for vi förbi coop för att handla mat till middagen, blev hemgjord pizza. Gott var det! Sen var det bara att hoppa in i duschen och vidare till jobbet.

Det är alltså en stallfri dag idag, rätt skönt, har varit där i 5 dagar den här veckan så två dagar får man ta en paus därifrån. Lýsingur får nog kanske vila ända till torsdag tror jag, rider jag imorgon blir det Seifur igen. Han behöver gå så det är ju bara bra..

Ikväll är det väl en till beck-film som går på tv, dom är så bra så det blir att bänka sig i soffan direkt när man kommer hem. Nu har Dixie bara en vecka kvar i sin löpperiod så snart får hon busa med Albin igen :)

Back tp work now!

Lördag

Pjuuu, är helt slut i både kropp och själ.. Var så sjukt mycket folk på jobbet idag, höll nästan på att bli tokig. Inte räckte det med att Kirunas ungar skulle ha lördagsgodis, nejdå. In kommer det 2 lag från södra sverige, proppfullt var det i affären. For hem med huvudvärk, fick mat i magen sen for vi till stallet. Red Seifur igen, (Lýsingur är på vila) gick mycket bättre än igår. Precis som att han galopperade bort alla problem, var jättetrevlig på vägen hem :) Var snäll idag mot Anna och stängde stallet åt henne, känns ju lite onödigt att hon ska behöva åka ner när vi ändå är nere. På vägen hem stannade vi på ok och tankade, får se om karln ens märker någon skillnad ;b

Var förbi el giganten och inhandlade en ny mobil. Hade turen att Loffe ville köpa min gamla så blev av med den påengång. Skönt, då slipper man ha den liggandes och skräpas..



En sån blev det, men min är inte helrosa, utan bara konturerna runt om. I like it ;) Nu blir det att kolla tv med karln, sen säkert ta något varv med bilen som vanligt..


Fredag

Idag får dom flesta folken helg, men inte Linda. Nejdå, jag jobbar hela helgen och är ledig först på måndag. Tungt, men pengar blir det väl. Jobbade idag 13-18, ganska mycket folk så tiden rusade iväg. Hem och käka snabbt och sen ner till stallet. Red Seifur idag med Sara/Darri, gick ändå bra med tanke på att han inte har gått på länge. Nu är jag trött och uppdaterar bättre någon annan dag.



Där har ni en söt Seifur!

Kväll..

Har precis kommit hem från stallet. Testade som sagt Saras fina kuse. Satans vad fin han har blivit, har nog aldrig suttit på en häst som har så pass rund tölt som honom, kändes ingetting. Allt bara flöt på precis som det ska vara! Är han tillsalu Sara så köper jag han ;)






Han är så flott den hästen, dom två kommer komma långt tillsammans!


Hursomhelst, ligger just nu i sängen bara och myser med pigan. Robert spelar guitar hero så ska ta och störa han snart när jag är färdig här :)

Snaart..

Snart slutar jag, ska bara kocka käk sen åker jag ner till min prins :)


Torsdag

Halloj!

Det är inte alls lika fint väder som det var tidigare i veckan, men en massa snö har smällt bort och asfalten har kommit fram så jag är glad. Men det kommer säkert komma ett bakslag när man minst anar det, så är det alltid..

Blev väckt kvart i elva imorse av Robert och lite senare ringde Eva. Hon hoppar ju på flyget till Kiruna 15.30 idag så vi pratade lite om hästarna och lite sånt som ska göras medans hon är borta. Hon sa att Josefin var sugen på att hänga med och rida så ska ta och höra av mig till henne någon dag :)

Sitter just nu på jobbet, säljer lite godis då och då. Annars är det inte mycket som händer. Ska senare idag ner till stallet med gullsara, har kvällen så vi ska ta och rida lite. Tror vi tar en sväng inne, kanske testar hennes Natan. Det var ju några år sen jag satt på den hästen så det ska bli kul att känna vad som har hänt, han har ju utvecklats så mycket på senaste tiden.

Nu blir det back to work!

Onsdag

Jaa, då var det onsdag igen. Var äntligen ledig från jobbet så passade på att sova extra längre. For förbi elgiganten och köpte ett strykjärn och strykbräda. Skönt, nu slipper jag låna mammas när jag ska byta gardiner :)
Sedan for vi ner till stallet, Robert följde med mig, Sara och Amanda på en tur. Han lånade Darri av sara som han har ridit tidigare och det går faktiskt bättre och bättre. Kul att han börjar lära sig lite saker och att han tycker att det är kul att komma ut en sväng. Det är som lite avkopplande att bara lulla omkring i skogen ibland :)
Satt nyss i bilen och funderade på om jag ska låta Lýsingur vila ihelg och rida Seifur istället?`Tycker han är värd de nu när han går så himla bra plus att det är sylvia-kurs nästa helg också. Tror nästan det får bli så.

Vad kul Sandra att du har hittat hit, du får ta och höra av dig någon dag så får vi hitta på något :)

Nu ska jag däremot snart hoppa i säng, känner mig trött trots att vi sov mellan 18-21 ikväll :P hihi.

Godnatt på er!

Ojoj

Jag vet... dålig uppdatering igen, men tiden har som inte riktigt funnits till. Har varit så trött på kvällarna när jag kommer hem från stallet så det blir ryggläge i soffan direkt.

I söndags blev det en stalledig dag, kändes som att både jag och Lýsingur behövde vila en dag. Började istället städa hemma och tvättade 4 maskiner innan jag började jobba. Jobbade från 16-21 så det blev en sen middag för både mig och Robert. Kollade hursomhelst lite two and a half men innan vi slocknade.

Igår klev jag upp vid 10 kanske, Robert hade klivit upp ännu tidigare av att telefonen ringde tror jag det var. Vi for på stan en sväng vid halv 12, båda köpte varsin jacka från intersport. Robert köpte en orange och jag en blå. Kan fota sen när jag kommer hem så kan jag lägga upp här på bloggen så får ni se :) Jag är iaf jättenöjd med den, hur skön som helst och färgen är så läcker. For förbi xit innan vi gick till bilen, köpte där varsin mössa åt mig och älsklingen. Snurrade runt nåt varv innan Robert sedan släppte av mig på jobbet. Skulle egentligen ha varit ledig igår men eftersom Hasse skulle till läkaren så ställde jag upp och jobbade. Är istället ledig på onsdag. Slutade som vanligt kl 18 så for hem och slängde i käk i magen och for sedan ner till stallet. Amanda och Sara var också med. Lýsingur gick så sjukt bra!!! Jag blir så lyckig av att bara se han, han var så mjuk i hela kroppen och bara flög fram i tölten kändes det som. Är så kul när han är så duktig nu för tiden :)

Nåja, back to today..

Sitter just nu på jobbet och bloggar, känns lite konstigt men det funkar.  Thomas kom precis med pralinerna så ska ta och fylla på dom nu. Funderar om jag ska åka ner och rida idag, men vet faktiskt inte än..

Ha det bra iaf!

Dålig uppdatering..

Jaa, jag vet. Har legat lite på latsidan gällande uppdateringen här på bloggen så får skriva ett extra långt inlägg idag. FÖRLÅT så hemskt mycket.

Fredag

Eftersom jag hade morgonen i stallet blev det uppstigning kl 07 för att åka ner till laxforsen och släppa ut kusarna i magen så dom får lite mat i magen. Mockade och fixade klart allt inför kvällen så det går fort för Eva när hon ska stänga. Mitt i mockandet kommer en karl in och ropar "hallå". Det kopplande inte direkt vem det var men det visade sig var Hasse och Stellan. Det var då verkligen den sista karln i stan jag trodde skulle få se därnere. Men dom skulle hämta upp Anna`s hästtransport till stan en sväng så det var därför dom var nere.
Var hemma återigen vid 10 så somnade på soffan nästan direkt efter att magen hade fått frukost i sig och sov till typ 12. Då var det bara att hoppa i kläderna igen och börja fixa sig inför jobbet. Jobbade som vanligt 13-18 och det gick bra. Tiden rusade iväg med tanke på att det var mycket folk i farten. Roligt :)
Efter maten kollade vi wipeout på femman, det var repris eftersom jag missade den i söndags. Den var skitrolig och är absolut ett av favorit programmen just nu. Helt klart värd att se, så kolla på den kl 20 på söndag!
Sedan var det bara att byta kanal till tv4 då let`s dance började. Ojoj, vad duktiga dom var, känslig som man är fällde man en tår när Magnus dansade bugg och själv vart så rörd och likaså hans fru. Det var fint! Att Elisabet åkte ut tyckte jag var helt klart rätt, det är stor skillnad mellan henne och dom andra dansparen som är kvar i programmet! Robert kom hem vid 23, han for och hjälpte David i garaget vid 20. Kände mig grymt seg så vi for ut en sväng på stan så man skulle piggna till lite. Var rätt mycket folk ute, trevligt trevligt. Blev läggdags vid 02 kanske eftersom jag skulle upp tidigt idag (lördag). Somnade nog som en stock, var helt färdig..

Lördag

Väckarklockan ringde kl 09.30, hoppade upp och satte mig framför datorn för att piggna till lite. Hoppade sedan i duschen och fixade mig. Pratade med mamma igår och vi kom överens om att gå på stan idag vid 11 så hon kom och hämtade mig. Var först in på kvadrat där jag fick en jättefin svart vattenkanna av mamma. Det behövdes verkligen, har tidigare vattnat blommorna med en petflaska! haha!
Efter det gick vi på apoteket för att köpa lite ipren och sånt nödvändigt.. Jag hade inte hunnit äta någon frukost på morgonen så vi gick på brända. Där beställde vi varsin varmmacka med kycklig och currydressinng. Jummie! Det satt fint i magen. Klockan närmade sig kvart i 1 så vi var snabbt in på kicks för att köpa en hårspary och hårnålar. Jobbade till 18, mycket folk var det. Fick en chock när ett 30-tal ungar kom in samtidigt, det var lite trångt i affären då kan jag ju ta och meddela. Det visade sig att det var en skolklass från karre som var här på skolresa tydligen. Nåja, det gick bra men golvet var svart istället för ljust när dom hade gått. Tur att det inte var jag som skulle skura och stänga sen ;)

Hem och få mat i kistan gällde innan jag och Sara for ner till stallet som vanligt. Är så skönt att man har kommit igång och rida mycket igen, tappade lusten för drygt 1 år sen. Men nu när det går så bra så vill jag bara vara nere hela tiden :) Red lilla stugsvängen, mycket töltträning stod på schemat idag och det gick lika bra som vanligt. Eva var i stallet också när vi kom ner, så vi pratade lite om hennes kina-resa hon åker på nu på torsdag. Fick även att sms av henne nu ikväll att hon hade beställt såna självlysande boots som jag tyckte var så häftiga. Ett par rosa och ett par gröna blev det.  Spännade och se hur dom funkar när dom kommer!


Skyndade oss hem för att slå på melodifestivalen. Tyckte faktiskt rätt låt vann, den var speciell men på någotvis blir den bara bättre och bättre ju mer man lyssnar på den. Så jag håller mina tummar och tår för Marlena i den stora finalen :)

Nu däremot ska jag fråga karln om vi kanske ska åka ut en sväng idag också, känner jag han rätt så blir det nog så. Hoppas ni har haft en bra helg, för det har då jag!

Torsdag

Oj, vilken sen uppdatering det blev idag, ligger just nu i soffan och kollar lite big brother repriser som sänds från 2003 ( året då bla. Linda Rosing var med).
Vaknade idag vid halv 12, helt död. Sara frågade om vi skulle åka förbi ica innan jobbet och kolla lite sponsorer till tävlingen, men det fanns verkligen ingen som helst ork. Jobbade som vanligt 13-18, gick ganska segt men tiden sprang i väg och vips kom karln och hämtade mig. Vi beställde pizza och min mage var som vanligt efteråt så jag har nu konstaterat att jag inte tål mjölk. Trist, men det är väl sånt man får ta..
For ner till stallet med Sara och Amanda x2 och red samma sväng som sist. Lýsingur går som en gud och är så positiv till allt. Hoppas jag bara kan hålla hans humör uppe ett tag till..

Ska snart gå och sova. Är helt färdig både i huvudet och i kroppen. Så godnatt!

Onsdag

Jaa, då var denna onsdag också snart över. Har precis kommit innan för dörren, delar ju som vanligt ut annonsblad på onsdagar. Den där veckan blev det en senare tur då min mage fortfarande inte funkar som den ska.. Vaknade vid 12 idag igen, helt färdig. Har hela morgonen skrikit i sömnen att den gubbe sitter och kollar på mig, men egentligen var det bara min klädhög som stod så fint på stolen.

Åkte till jobbet vid 12.50 och jobbade till 18. Var mer folk idag + att det hade kommit varor så tiden gick betydligt snabbare än igår. Kom hem och Robert lagade mat, det blev korv och stuvade mackaroner. Smaskigt, det var ett tag sen så det satt fint i magen! Men efter typ 1 timme efter maten började magen att tjorva som vanligt. Börjar fundera på om jag är allergisk mot mjölk? Men kan det verkligen komma såhär sent? Har ju druckit mjölk sen vaggan och inte haft några som helst problem förrän förra veckan. Kanske är det nån magbakterie? Jag vet inte, vad tror ni?


Började hur som helst att rensa garderoben mitt i bloggandet, det blev att slänga en hel del t-shirtar och linnen som bara ligger och skräpar. Kul, då kan man ju köpa sig lite nya kläder när det finns plats igen :) Har tänkt att vi ska ha alla sängkläder, handdukar och dukar i en och samma garderob så flyttar vi över våra t-shirtar, sockar och underkläder till våran byrå vi köpte från ikea i höstas. Blir nog bra, är på god väg iaf.

Robert står nu och rullar chokladbollar, vet inte om jag törs smaka någon när min mage är som den är. Imorgon blir det iaf jobb först sen stallet med Sara och Amanda F iaf, vet inte om andra Amanda skulle med.


Dixie har varit lite gladare idag, lekt som hon brukar och ätit bättre. Kul att Sara och hennes familj troligtvis köper en valp i maj, då får ju pigan en ny kompis att busa med :)

Nu blir det tillbaka till rensningen!


Tisdag

Som ni kanske läste i det tidigare inlägget var jag vaken vid 8 imorse, var snortrött men kämpade ändå upp. Hade tid kl 9 hos Emelie så for till salongen vid 10 i. Väl där fick hon en idé att testa något nytt på mig så hon fick göra det. Mitt hår växer ändå som ogräs så det hade inte gjort något om jag inte gillade, det växer ju som sagt ut. Men så var inte fallet, blev kanon bra och jag är jättenöjd! Blev kort baktill och längre fram, I like it!

Var hemma vid halv 11 kanske, väckte Robert och käkade frukost. Jobbade som vanligt 13-18, tiden gick grymt segt idag. Helt dött på folk, kanske inte så många som är sugen på godis på en tisdag? Menmen, när jag kom hem igen värmde jag maten från igår och åkte som vanligt ner till stallet. Den här gången fick jag sällskap av Amanda F, Amanda K och Sara :) Marita hade varit så snäll och mockat åt oss så behövde bara fixa maten. Vart igen svindålig i magen som vanligt, kan bara säga tack gode gud att toan funkade igen. Vet inte vad jag hade gjort annars.. Nåväl, gjorde i ordning hästen och sen bar det av. Amanda/Orion, Sara/Natan, Amanda/Andvari och jag/Lysingur red via utsikten och sen vidare till kauppinen. Gick jättebra, Lýsingur är världsbäst!


Amanda och Orion hade det däremot lite kämpigare så snäll som man är hoppar man upp och löser problemet, orion blev jättetrevlig :) Amanda fick själv sen testa igen på gården och det blir verkligen skillnad på honom bara hon rätar på sig. Himla kul att se :)

Nu ska jag däremot bara ta det lugnt, det behövs om jag ska orka jobba imorgon. Dixie är förövrigt riktigt deppig och nere nu när hon har börjat löpa. Det är precis som att hela hennes värld håller på att gå under. Stackarn...


Godmorgon

Har för ca en kvart sen tvingat mig upp från sängen, är svintrött. Ska och klippa barret om 1 timme så det är väl lika att gå upp lite tidigare så man hinner vakna till liv. Uppdaterar bättre ikväll :)

Pigan



Dixie testar kameran på nya datorn!

Måndag

Ny dag, ny vecka..

Äntligen en ledig dag, klev upp vid 12 kanske, totalt utvilad. Käkade frukost och tog det lugnt på morgonen, hatar att göra saker klart direkt, är mer en person som tar det lugnt in i det sista. Vid 13-tiden tog jag och Robert en promenad till mormor och morfar. Väl där bjöds det på kaffe och fika, mormor lagade även mina täckisar och dunväst som båda hade fått varsitt hål. Efter besöket där for vi vidare till ica supermarket på stan, handlade några saker till middagen som saknades. Robert hämtade även ut sitt paket från Brl, där han hade beställt isolering till bakdörrarna och bagaget. Det behövs verkligen nu när han har bytt avgassystem, bilen låter grymt mycket högre och då är det perfekt att få bort lite ljud när våran ögonsten sitter där i sin bur.
För att fördriva tiden lite till for vi till elgiganten. Tanken var att vi bara skulle kolla lite, men efter 40 minuters velande kom vi iaf ut med en ny liten bärbar dator på endast 10 tum. Perfekt att sitta och blogga på och ta med på semester osv.

For hur som helst hem och kockade middag, blev återigen supergoda vitlöksfylld lövbiff med ris. Innan maten hann jag dessutom slå på 2 tvättmaskiner. Hängde upp tvätten och for sedan ner till stallet med Sara. Red "lilla stugsvängen", gick super! Han har nog aldrig travat så bra som han gjorde idag, känns så kul att han börjar gå bättre. Resten av kvällen kommer nog spenderas framför nya datorn antar jag, haha!

Tack så hemskt mycket till Emma som äntligen lärde mig hur man gör klickbara länkar :)


Söndag

Ojoj, vad trött jag var imorse, var inte alls på bra humör när jag vaknade. Kändes som att man bara ville dra täcket över huvudet och somna om igen. Skulle egentligen ner och rida med Amanda idag, men hon ville inte eftersom det snöade lite. Vart lite irriterad när man väl har ställt klockan ganska tidigt fast man börjar jobba först på eftermiddan. Så det var bara att somna om igen. Klev upp vid 12 kanske, käkade frukost och gick ut med Dixie & lekte lite i snön som hade kommit. Det bara yrde när pigan väl satte fart. Är så kul att se att hon är så pass snabb och kvick i sina rörelser fast hon är så liten.

Innan jag började jobba kl 16 gjorde jag mest ingetting, låg och degade i soffan och kollade tv i princip. Jobbade som sagt 16-21 idag, seeegt..

Har just kollat klart beck med karln, tycker beck-filmerna är kanonbra!

Förresten, min mage är dålig igen.. Vad är det för fel på mig?!



Jag saknar min prins!!

Lördag

Har precis ätit, souvas med strips, så sitter nu och smälter maten. Ska sedan åkte och hämta upp mamma och Pollan så åker vi till stugan i Poikki och kollar melodifestivalen där. Har tidigare jobbat 13-18 som vanligt, var jättelugnt för att vara en lördag. Tror de mesta barnfamiljer har åkt till stugor och nu när ungarna än har sportlov. Det kom iaf in 3 omgångar med hockey och innebandy pojkar. Så sista timmarna bara rusade iväg.

Imorgon blir det nog att åka ner och rida på dan för sen jobbar jag 16-21. På måndag är jag äntligen ledig, men då är det väl tvättstuga eller något annat inbokat..

Vilka är ni??

Föresten, VILKA är ni som läser min blogg? :) Är så kul att se att läsarna ökar hela tiden så man blir ju nyfikna på vilka ni är. Så kom igen nu, Vilka är ni?:)

Fredag

Jaa, då var det fredag då återigen! Veckorna bara rusar förbi, känns ganska skönt med helg trots att jag är ledig först på måndag. Är faktiskt kul att jobba lördagar, mycket folk och tiden bara springer iväg och vips så får man gå hem. Sitter nu och väntar på att Let´s dance ska börja igen, så passar på att skriva lite här medans.

Vaknade som vanligt vid 11, käkade frukost, duschade och for till jobbet. Det hade kommit varor idag så jag hade fullt upp ända tills jag slutade. Beställde pizza med karln och käkade hemma hos mamma och pappa eftersom dom bor granne med Midnatts hörnan. Dixie passade på att busa lite extra hemma hos "mormor" och Polly. Pappa var inte hemma, han har åkt med skotern till stugan i Poikkijärvi och kommer hem först på söndag. Robert skulle förbi där imorgon om han nu inte är och kör skoter eller hälsar på någon.

Fick föresten hem det där hemska oranga kuveret idag (pension), det märks verkligen att man blir äldre, och jag tycker inte alls om när den åker ner i brevinkastet..

Nu ska jag kolla lite när Robert spelar tv-spel och sen kika let´s dance klart. Antar att det blir att ta något varv på stan idag, säkert mycket folk ute idag. Den nya krogen har ju också öppnat idag så dom har nog fullt upp!

Torsdag

Gokväll!
Märkte precis att det blir många blogginlägg på kvällskvisten, är inte så konstigt när det är bara då det finns tid över.. Vaknade vid 11 idag, tog det lugnt på morgonen och åt frukost i lugn och ro. Åkte till jobbet och jobbade 13-18. Robert kom och hämtade mig när jag slutade så vi åkte hem och lagade mat. Blev pasta med ost- och skinksås, smaskigt :) Vet inte om det är någon slags magsjuka jag har åkt på eller om jag har blivit allergisk mot mjölk eller liknande. Det är just på kvällen jag blir dålig i magen, den vänder sig liksom in och ut. Hemskt..

Nåväl, efter jobbet for jag ner till min älskade Lýsingur, red på stallplan idag samtidigt som Marita och Natan. Han var jättemjuk är sen kursen och gick jättebra faktiskt. Vi börjar få koll på formen nu i tölten, skönt :) Så som vi har kämpat, snart är vi i mål..

Kollar nu Gordon Ramsey på femman, tycker han är grym!

Förresten, jag behöver HJÄLP! Jag kan verkligen inte göra klickbara länkar i mina blogginlägg. Så om någon kan det och vill hjälpa mig så är det väldigt tacksamt! :)

Onsdag kväll..

Godkväll allesammans!

Har just kollat en dokumentär på 3;an som handlade om en tjej och en kille som inte tvättade sig på 6 veckor. Alltså, fick inte ha någon som helst vatten kontakt, inge deodorant, inget alls. Var ganska intressant, trodde dom skulle dra på sig en massa sjukdomar men inte. Friska som nötkärnor var dom!

Vaknade vid 10 idag, magen var helt återställd idag. Tror det berodde på att jag inte hade ätit något på hela dan, då brukar jag bli dåligt. Att man aldrig lär sig av sina misstag.. Jobbade sedan 13-18, rätt lugnt så hann diska alla godislådor som stod och väntade, och hann även fylla på lite olika sorter..

Efter jobbet for jag direkt hem och värme tacos från igår och ringde sedan Hanna. Vi hade bestämmt att ta en hundpromenad idag så det blev det. Knallade i kanske 40 min, blåste ganska kallt men var ändå rätt skönt väder ute. Dixie fick också träffa en ny hund, en sheltietik vid namn Cia. Mycket söt tjej med mycket energi. Dixie tyckte först att hon var lite läskig, men efter ett tag kom dom också igång och busade för fulla muggar. Hennes favorit kille Albin var också med såklart!
Delade annonsblad senare, gick fort. Tog kanske bara en 30 min den här gången. Åkte sedan fort hem och kollade direktsändningen av Efterlyst på 3;an som alltså sände direkt i från Gällivare. Handlade mest om Carolin-mordet, precis som jag misstänkte. Var intressant som vanligt, till och med Robert kollade.

Har tidigare ikväll skickat ut inbjudan till Nordurs vårtävling som nu finns på våran hemsida. Så gå in på den och anmäl er vetja alla islandshästmänniskor! http://www.nordur.nu

Tisdag

Har precis kommit hem från stallet, min mage är verkligen inge bra. Kan bero på att jag inte har ätit något idag? Har nyss käkat en macka som jag har fått behålla iaf..

Nåväl, dagen började med att jag vaknade vid 11 och hoppade in i duschen och sen vidare till jobbet. Jobbade 13-18, sen kom Robert och hämtade mig. Bytte nästan direkt om, hämntade Sara sen for vi ner till stallet. Hade med Dixie idag, hon tyckte nog att det var jättekul att få följa med ner! Skrittade bara ut en sväng, dels för att min mage är så dåligt, och för att saras häst natan hade fått vaccin idag. Mer än så har väl inte hänt..

Ska nu vänta tills robert kommer hem från sin träning så ska vi väl kolla tv eller något..

Dixie

                              Vi slänger in några bilder på våran ögonsten, Dixie :)                                         

                                       
                          Pigan i höstas!                                                                        Skön sovställning?!

                                                                     Samma dag som vi hämtade henne.
   



    

Måndag

Det slår aldrig fel..

Var enda gång jag är ledig blir jag väckt tidigt på morgonen, den här gången åter igen av en karl från fab som skulle kolla så att den nya skåpluckan bredvid spisen passar innan den skickas på lackering. Var väl bara att gå upp och ut med Dixie så hon också fick göra sina behov.
Käkade frukost och for sedan på stan med Robert. Var tänkt att vi skulle hämta våra jackor från skomakaren som skulle byta dragkedjor idag, men dom var inte klara så han får hämta dom imorgon istället. Var in på synsam för att kolla om Roberts glasögon var klara, och visst var dom det. Är lite ovant att se han i svarta bågar och som är lite större än dom gamla, men man vänjer sig nog :)
Knallade förbi frissan för att boka tid till klippning, så nästa tisdag ska barret klippas igen, skönt!
Efter visiten på stan for vi vidare till Team sportia för att kolla om det fanns något fint. Köpte själv en svart dunväst som jag har velat ha hur länge som helst, och älsklingen köpte ett par nya skor.
Hade lovat att hälsa på mormor och morfar idag eftersom det vart inställt igår så vi åkte dit vid 14-tiden. Det bjöds på kaffe och bulla, pratade om allt möjligt. Dixie tyckte det var jätteroligt att åka och hälsa på så hon passade på att busa lite extra med mormor :)
Innan vi äntligen kom hem igen var vi förbi Crille på yamaha center som skulle visa hur man byter ett variatorkit eller vad det nu var. Pappa ska byta på sin skoter så det är ju bra att någon av dom vet hur man ska göra.

Ska nu börja laga middag, tacos blir det idag. Smaskigt :)

Söndag

Godmorgon, var helt slut efter jobbet igår så det blev aldrig en uppdatering då som jag hade skrivit tidigare..

Hur som helst, gårdagen vaknade jag kl 06.30 av väckarklockan. Det var bara att hoppa upp och ta på mig stallkläderna eftersom jag skulle hämta upp Sara klockan 07. Vi for en vända på statoil och handlade frukost innan vi for vidare mot Laxforsen. Väl i stallet gav vi hästarna frukost och släppte ut dom i hagen. Sedan var det mockning som gällde och drack lite yoghurt innan vi skulle rida kurs för Sylvia kl 09. Första passet innehöll bra övningar, men fick kramp i mina underarmar. Lýsingur och jag kom överens sedan och då gick allt som smort :)

Eftersom vi skulle rida andra passet först kl 13.30 for vi ut och tolkade med Darri, jag red och Sara fick stå på skidorna. Brukar inte sluta så bra när jag står så sket i de, kan ju inte göra bort sig hela tiden ;b

Andra passet för Sylvia tränade vi trav med böjd hals på en pytteliten volt. Fick till det några gånger men det är något vi måste träna på. Av Sylvia fick jag en massa bra tips som jag ska börja med så fort min träningsvärk ger sig ;b Känner mig som en 90-åring i kroppen just nu..

Efter stallet var det bara att hoppa in i duschen och slänga i sig middag innan jag skulle börja jobba. Var mycket folk till bion, är ju filmen "män som hatar kvinnor" som går just nu. Har också lust att se den, så vi får se hur jag gör med det..
När jag hade slutat somnade jag direkt i soffan, Robert väckte mig vid 23.30 då for vi ut och gled ett tag. Var ganska mycket folk ute, så det var ju kul.

Åter till idag..

Vaknade vid 11.45 TOTALT död, helt mör i kroppen och ont i huvudet. Tur att det bara är kurs en gång i månaden ;)
Ska nu vid 13-tiden och hälsa på min mormor och morfar sedan börjar jag jobba kl 16 så det är bara det som händer idag..

Ha det bra!

RSS 2.0