YES!

Ojoj, mycket har hänt sen jag uppdaterade sist. Det kanske mest roliga är att jag har fått ett till jobb på Radiotjänst! Börjar där 6;e maj, ser faktiskt framemot det. Kommer fortsätta jobba på godisgruvan med tanke på att det bara är mellan 8-12 jag kommer att jobba på Radiotjänst!

Gick kurs för Sylvia igår igen, Lýsingur har faktiskt aldrig gått så bra som han gjorde igår och det tror jag dom som såg det kan hålla med om. Vissa trodde först inte att det var han ens, men visst. Min prins kan allt ;) Nu gäller det bara att bli konsekvent och fortsätta på samma spår så kommer allt bli hur bra som helst!

Har en enorm huvudvärk så ska vila nu. Nu vet ni lite om några positiva saker som har hänt i veckan ;)

Fredag

Jaa, då var det fredag återigen. Typ alla utom jag får helg, lite fusk men jag är ledig måndag och tisdag istället. Skönt det iaf.. Vi har börjar med mjukglass i förrgår på jobbet för er som inte visste det, har redan sålt över 100 glassar på 2 dagar så det känns lite i skuldrorna kan jag säga..

Var ner till stallet igår och red med Sara. Red Lýsingur eftersom det är Sylvia-kurs på lördag som vi ska gå. Gick faktiskt svinbra, blev lite att plumsa i snön och även tölt- och travträning. Blir så glad så fort jag ser honom, han förstår nu verkligen hur jag vill att han ska gå. Det är så kul nu :)

Idag blir det att jobba 13-18, vilket innebär att sälja mer glass åt kirunabor. Sedan vet jag inte alls vad vi ska hitta på. Blir ganska tidigkväll idag iaf, har morgonen i stallet så ska upp vid 07 på lördag.

Nu ska jag fixa fejjan sen åka och jobba!

Vi höres!

Världens bästa!



Jag har verkligen världens bästa pojkvän som jag älskar över allt annat! Finns inget som är bättre än honom!

Födelsedags helgen!

Bara för att både mamma och Sara tjatar på min om dålig uppdatering är det väl bäst innan man får någon av dom på halsen ;)

Lördag

The big day, jag fyllde 20 år. Vaknade av väckarklockan kl 07, älsklingen kom med presenter till sängen så öppnade helt nyvaken. Skriver nedan en lista på vad jag fick :) For och hämtade Sara och vidare ner till stallet. Släppte ut hästarna och började fixa klart allt inför kvällen. Tiden gick så sakta så vi fick för oss att mocka hela stallet, sagt och gjort så fixade vi de. Gick snabbt, var ju bara 6/13 boxar kvar så.. Red sedan Lýsingur i ridhuset, gick svinbra. Han hade fått sån fin trav, satt bara och njöt! Älskar han, finns ingen bättre ponny är honom!
Gav hästarna lunch och tog det lugnt ett tag. Robert körde fram transsporten och jag o Sara tog in Natan och Seifur som skulle få åka upp till Kiruna ridklubb. Tränade där femgångsprogrammet, gick bra. Fick till några riktigt bra passläggningar, tölten är betydligt bättre iaf! Var i stallet i 10 timmar, fick göra något jag verkligen tycka om på min födelsedag!!
Kvällen spenderades i ryggläge i soffan, både jag o Robert och även Dixie var helt färdiga så vi somnade direkt när vi la huvudena på kuddarna..

Söndag

Vaknade idag vid 10, började jobba kl 12. Fan var det blåste, skylten for och även soptunnan utanför så det var ju bara att plocka in. Var så sjukt lite folk på stan idag, så dom 5 timmar jag jobbade gick grymt segt.
Efter jobbet hoppade jag direkt in i duschen och for sedan till mamma o pappa där vi var bjudna på middag och fika. Mormor, morfar och Eva (mammas kusin och hästägare) var också där, är som enklast att fira tillsammans eftersom jag och min lillebror fyller år direkt efter varandra.

Himla god mat bjöds det på, fläskfilé i ugn med potatis och grönsaker JUMMIE! Efteråt käkade vi tårta, marrängtårta med hallon.

Saker jag fick nu när jag fyllde år;

* Halsband i silver
*Armband i silver
*Handsfree till mobilen
*Presentkort
*Badrock
*Pengar
*Jacka
*Tröja
*Sockar
*Underkläder
*Blommor
*Pengar
*Grytlapp

Dom fyra ovanstående fick jag av min karl, ska imorgon kika in på C.O Persson där presentkortet är. Han har köpt ett armband där man fyller på kulor eller hur jag nu ska förklara. Han vet precis vad jag vill ha iaf ;)
Är grymt nöjd över allt, och återigen kunde jag inte ha haft en bättre födelsedag!

Ett år äldre..

Det är ingen vanlig dag, för det är min födelsedag! Hela 20 år, nu får man göra som man vill ;)




Grattis till mig själv :D

Freedag

Jaa, idag är det fredag, dagen före min födelsedag. Alltså, min lillebrors dag :) Ganska häftigt att han är född en dag före mig. For förbi elgiganten och köpte present åt han innan jag började jobba. Åkte förbi mamma o pappa och väckte han med presenter som han hade önskat sig, så glad blev han!

Jobbade sedan 13-18, som vanligt fanns det ingen parkering på folkan så fick parkera på baksidan av huset.. Sällan jag har den oturen, det finns aldrig när jag behöver..

Har just kollat Talang 2009, vad Emma Risbo från Kiruna var duktig. Hörde henne första gången på Kiruna ridklubbs luciashow, hela jag rös. Så duktig är hon, hoppas hon kommer gå långt!

Imorgon blir det tidig uppstigning, har morgonen och lunchen i stallet. Tänkte hinna rida Lýsingur innan jag o Sara åker upp till klubben och tränar..

Nu ska jag ta det lugnt, vi höörs!

blablabla

jag är lat och har inget vettigt att skriva.. Återkommer imorgon!

Tisdag


Jess, tisdag är det och jag är fortfarande ledig. Underbart! Börjar jobba först på torsdag så jag hinner njuta ett tag till. Har just kommit hem från stan, var först på jysk och köpte nya persienner till både sovrummet och vardagsrummet. Dom vi har är bara skit och har gått sönder, så nu köpte vi ett par som går utanför fönstet om ni förstår hur jag menar. Så Robert håller på för fullt med att stoppa upp dom, kul att se hur det blir :)

Ska om ett litet tag åka ner och träna hästen/hästarna med Sara, får se om damen har lust att rida 2 stycken. Är ju tävling snart så man måste ju passa på att träna ordentligt. Lýsingur är redo, men inte Seifur.. Han behöver fortfarande få upp kondisen och träna lite galoppfattningar och lite så grejer. Men det blir nog bra till slut, det blir det alltid :)

Det är så konstigt väder ute, ena stunden snöar det och i nästa veva lyser solen.. Får hoppas sommaren kommer snart iallafall :)

Nu ska jag vänta på Sara tills hon blir klar så ska vi åka sen :)

Nästan en ny hund!

Dixie fick hoppa i badet direkt när vi kom hem, hon var nästan som en ny hund. Kritvit och kanonfin i pälsen precis som hon ska vara!

Tusen tack till Hanna som gav mig tipset på shampoot och balsamet!



 
Nybadad och blöt hund!



 



 

Fönad och klar, suddig bild bara..


Påsken 2009

Jag var ganska smart som tog med mig datorn trots att vi inte har mobilt bredband. Passade på att skriva lite under dagarna och arbeta med tävlingen :)


Torsdag

Steg upp vid 10, började packa och försökte få tag i klubben men inget svar där.. Får testa ringa nu när jag kommer hem idag. For ut med mamma när hon hade slutat, först förbi Järnia. Där köpte hon en ny termos och ett par vägg ord där det står Sov Gott som hon ska ha i gäststugan i Poikki. Sedan skulle vi på björkis för att Pollan skulle få ett nytt halsband, men dom hade stängt hela dan så vi for på coop. Ingen bra ide alls, hela stan var i princip där. Fick parkering tillslut och plockade fort det vi skulle ha, totalt kaos. For sedan till mamma och pappa en sväng. Robert hade brottom iväg till stugan så hämtade honom och släppte av han utanför mamma o pappas garage. Han skulle nämligen köra ner pappas skoter till stugan eftersom pappa samma dag hade köpt en ny bil så han ville ju såklart köra ner den. Väl nere i stugan tog vi det bara lugnt hela kvällen, skönt att inte göra något utan bara att ligga och slappa framför öppna spisen.



Pappas nya bil!


Fredag


Sov dåligt under natten och klev upp redan vid 09. Dåligt väder, eller ja. Mulet men varmt iaf. For till stallet vid 11 tror jag klockan var. Evas kompis dotter Rebecca ville följa med ut och rida så jag och Sara tog med hon. Gick bra, hon var kanon duktig. Hon rider ju på ridklubb i Piteå tror jag att hon bodde så hon visste precis hur hon skulle göra. Trist bara att det var tösnö så hästarna fick hela tiden klampar under hovarna. For sedan ut med lillebror, Robert, Polly och Dixie med skotern. Det var Dixies skoterpremiär och det gick galant. Hon ÄLSKAR att åka skoter, helt sjukt vad hon mös.. Sedan på kvällen fick vi besök i stugan och kvällen spenderades även här framför tv;n och eld i öppna spisen.



     

Lördag


Kanon väder, ÄNTLIGEN!

Vaknade vid 10, glad över att solen änligen lyste. Käkade frukost snabbt sen for vi ut i skogen. Gjorde eld och grillade hela dan, svin mysigt. Var säkert där i 6 timmar tror jag, så lite färg i fejjan kanske man har fått ändå. Robert fick följa med till stallet idag, eftersom det hade tinat så mycket vilket medförde slask.. Var knappt så vi kom fram, tur att traktorn hade varit i farten när vi kom tillbaka annars hade vi fastnat på en gång. Farbror, hans tjej och farmor kom och hälsade på nu på kvällskvisten, trevlig med besök. Har precis bastat färdig, varmt var det och man känner sig så fräsch efteråt. Nu ska jag slänga mig återigen i soffan och kolla tv, hålla tummarna på att det är lika fint väder imorgon..

         

Söndag

Inte vart det bra väder trots att jag höll tummarna, ingen sol alls på hela dan och slaskig väder. For ändå till samma ställe som igår och gjorde upp eld och grillade korv. Ingen direkt värme så vi var inte där så länge. For vidare till stallet och mockade, fan vilken sjö det har blivit på stallplanen. Helt sjukt.. Tidig kväll blev det..

Måndag

Vaknade vid 10, käkade frukost och började packa. For hem mot stan vid 12 kanske..

Mazdan var/är då inte i sitt renaste skick..

 


Hoppas ni har haft en lika trevlig påsk som jag!


Sooon

Uppdatering om påskhelgen kommer imorgon med bilder så det är bara att hålla ut ;)

Ny vecka

Måndag

Jobbade som vanligt 13-18, mycket mer för folk att vara en måndag. Antar att det är folk som är i sista minuten med att handla påskägg osv.. For ner till stallet med Sara, red både Lysingur och Seifur inne. Båda gick svinbra, Lýsingur släppte på en gång och grejade det vi gjorde på Sylvia-kursen direkt trots att han hade lite problem i högervarvet. Seifur börjar söka sig neråt i tölten, vilket medför bättre takt. Svin kul :)

Tisdag

Vaknade vid 09, Sara kom förbi vid 10 när hon hade hål. Efter de for jag o Robert på öb för att köpa dricka färdig till påsk, hittade även ett täcke till Polly för 69 riksdaler. Den duger gott och väl, nu slipper hon frysa iaf.. Jobbade sedan 13-18, mer folk än i måndags, undra hur mycket det kommer vara idag då?;b

Efter jobbet käkade vi kebabrulle, gott var det men inge bra på min dåliga mage.. Delade även annonsblad på kvällen och hälsade på mamma o pappa efter det..

Onsdag

Som ni ser, jag vaknade tidigt av mig själv. Steg upp vid 10, älsklingen ligger ännu och sover.. Idag blir det jobb 13-18, träna hästen och packa inför imorgon är planerat. Är ledig från imorgon till nästa torsdag så veckan ska spenderas i stugan i Poikkijärvi. Jag behöver nog inte ens säga hur underbart det ska bli!

Slänger kanske in ett inlägg ikväll, annars hörs vi först nästa torsdag!

Ha det bra påsk och se till att njuta av ledigheten till fullo för det ska jag!

Helgen som gått..

Har varit lite på latsidan igen gällande uppdateringen så vi kör väl en lite längre nu då :)

Fredag

Jobbade 13-18, for på coop efter det och handlade lite gott till helgen. For hem och tog det lugnt. Eftersom Robert tog en öl på kvällen blev det jag som fick köra när vi skulle ut. Var svindött, inge folk alls så besviket for vi hem igen..

Lördag

Vaknade kl 09.00, var ett tag sen man vaknade så tidigit. Började jobba kl 10, så hade köpt med en yoghurt och en souvas macka till jobbet för frukost/lunch eftersom jag hade varit dålig i magen igen i torsdags tror jag. Det kändes onödigt att chansa..

Tiden gick svinfort och vips var klockan 16 så fick jag åka hem. Bytte bara om snabbt sen tog vi en promenad till mamma och pappa. Beställde pizza och käkade där. Passade även på att borsta Polly lite, är som ingen av mina föräldrar som inser att hon också behöver lite pälsvård då och då. Hon släppte iaf ett ton med hår, märks att hon börjar släppa vinterpälsen nu, skönt att Dixie inte släpper destomer.. Däremot får hon ju tovor om man inte håller reda, det får ju inte Polly kanske öronen möjligtvis ;b

Knallade sen hem, hämtade bilen och for till svärmor och svärfar. Lånade skidor av dom, tänkte åka lite när vi ska vara i stugan hela påsken. Bra träning för både mig och Dixie som får springa då..

David och Emelie kom sedan vid 23 och hämtade oss, tanken var att vi skulle glida med dom, men det slutade inte så bra. Något i bakdäcket gick sönder så Jocke kom och bogsedade oss till Davids föräldrar där vi lämnade bilen. Det lät alldeles för mycket för att kunna åka till luossa där David bor så det var ju rena turen att det hände på lompis brevid hans föräldrar. Inge kul om det hade hänt på någon öde väg eller något. Loffe var snäll och lät oss åka med han, så fick åka fin bil i ca 2 timmar. Helt sjukt vad lyxig den är, nästan så man kände sig som en kung när man satt bak i den ;b

Söndag

Hade ställt klockan på 10 imorse, hoppade snabbt upp för att inte väcka Robert som fortfarande sov. Gick ut med hunden innan jag hämtade Sara. Red idag Seifur till ishotellet med Sara/Darri och Sari/Höttur. Har varit lite rädd för att gå ut på isen, knakade som fan sist jag var där. Men nu var det hur fint som helt på skoterspåren, svin kul var det. Kul att rida såna vägar man inte rider så ofta. Seifur går som en klocka nästan, töltade långa bitar nästan helt klockrent, lite passtakt var det men absolut inte grisepass. Jag är nöjd! Blir att tävla han också på tävlingen i maj, femgång blir det iaf. Funderar på om jag ska rida tölten också. Får fundera ett tag till, är ju drygt en månad kvar så..

Nu ska jag mysa med min karl hade jag tänkt.

På återseende!

Utmaning

Hittade denna på Jullans blogg..

Vad heter din hund? Dixie
Varför valde du just det namnet och vilka andra namn funderade du på?
Jag och Robert kollade på en hel del namn innan, men fastnade för just Dixie. Kollar nu inte alls ihåg vilka det stod emellan.
När är din hund född? 22 Oktober 2007
Vilken ras är den och vilken färg har den?
Bichon Havanais, svart och vit
Vad väger din hund? Ungefär 4 kilo
Vart köpte du hunden och vad kostade den? Vi köpte henne från Annie Ruths kennel i Umeå, och hon kostade 11 000.
Varför valde du just den rasen? Jag ville egentligen ha en bearded collie, men eftersom Robert inte ville ha en så stor hund så blev det en Bichon. Dom är ju lite smått lika ändå va?;)
Har du deltagit i några tävlingar med hunden? Ja, en utställning i November förra året.
Är hunden rädd för något? Nja, allmänt försiktig bara..
Vill du ha fler hundar av samma ras? Om vi parar henne kan jag tänka mig att behålla en valp, inga planer ännu.
Kan hunden några konster och lydnad? Det kan hon!
Jag utmanar följande: Alla som vill det!


Dagens fråga


Vad ska ni hitta på i sommar? Åka bort? Festivaler?




Freedag

Jaa, idag är det fredag. Det betyder helg för många människor, men inte för mig. Jag jobbar typ varje helg, året om :P haha..

Vaknade i morse, mådde dåligt och somnade om. Upp igen vid 11, magen lite bättre men vågade inte äta något. Köpte med mig en låglaktos yoghurt till jobbet så drack den. Men inte bra det heller, började må illa så fort den kom i magen.. Överlevde dan iaf, vet inte om jag håller på att få feber. Har fryst som en tok på jobbet, sen svettas som en galning. Det är inge kul iaf..

C.O Persson har fått sin nya ruta idag, skönt att dom verkar komma tillbaka. Var trist att höra av Fredrik när han var in idag att dom påminns om det hela tiden, och att allt känns obehagligt..

For på coop direkt efter jobbet och handlade lite gott till ihelgen.. Hem och käkade, magen var precis som vanligt efteråt. Sköönt, hoppas den håller sig bra nu iaf..

Kollade nyss Så ska det låta med älsklingen, ganska bra. Tur att Marcus och Saras lag vann, gillar inte den där Shirley Clamp alls..
Annars blir kvällen lugn, ska nog bara vara hemma och ta det lugnt!

Vi höres!

Snö, snö och mer snö



Jaa, inte blev det någon ridning igår inte, det var alldels för halt insåg vi när vi hade kommit en bit. Lýsingur halkade till ganska rejält och var mer som bambi på is än som en häst.. Därför valde vi att hoppa av och leda dom tillbaka..
Min mage är dålig igen, hela kvällen och natten har jag varit dålig.. Nu när jag vaknade är den lite bättre så ska åka och jobba ändå. Ska försöka låta bli att äta något, köpa med någon yoghurt eller något till jobbet så man får något i sig iaf..

Robert väckte mig precis. fasen vad det har kommit snö. Nog för att det är mest pudersnö, men Dixie har svårt att ta sig fram med sina korta ben ;)
Synd bara att det är blankis under, annars hade det varit helt underbart att fara ut rida! Perfekt att träna trav bland annat..

Ska lägga mig i soffan och vila tills jag börjar jobba. Hoppas på att magen blir helt bra!

Älskade vän



Slänger in en fin sommarbild på min älskade Lýsingur <3

T som i torsdag

Jaa. snart är det helg, men jag jobbar då. Blir först ledig till påsken men inte klagar jag. Pengar blir det plus att jag är ledig lite längre sen. En hel vecka, vilket lyx va ;)

Fick en trevlig överraskning, får tillbaka 7000;- från skatteverket. Känns fint, perfekt till sommaren också! Skulle inte ha skrivit att jag börjar känna mig piggare på morgonen, imorse var det helt tvärtom. Robert började väcka mig vid 11, tio över 12 var jag uppe. Då var det bara att hoppa in i duschen, trycka i sig frukost och åka till jobbet..

Alltid när det något som inte fungerar när jag jobbar, idag var det kortterminalen.. Så det blev att sitta och prata med en i telefon i över 15 minuter tills vi fick till det. Nu fungerar den igen iaf, har blivit sådär en gång tidigare också. Nu vet jag hur man fixar det iaf, hade ju varit hemskt om den slutar fungera på sommaren när kön går ut genom dörren och alla ska ha mjukglass..

Slutar om ca 1 timme, ska då hem och laga mat. Blir italiensk pastagratäng idag, sedan ska jag och Sara åka ner till stallet och rida. Blir Lýsingur som får gå idag, han gick ju senast i lördags så det är dags att få fart på hans ben idag ;)

Nu ska jag väl återgå till jobbet, trots att det är rätt lugnt idag.. Kanske uppdaterar senare om ridturen, beror väl på hur det gick ;) haha

Onsdag

Haaaloo!

Steg upp vid 11 idag, var sådär härligt utvilad igen.. Tror jag äntligen börjar bli piggare, har känt mig trött i princip hela tiden.. Men nu verkar allt vara som vanligt :)

Jobbade 13-18 som vanligt, mycket varor hade kommit så jag hade fullt upp nästan hela tiden.. Pratade även med Fredrik ( som äger c.o persson) när jag slutade och han höll på att stänga. Man märkte att han var ledsen, men det förstår man ju.. Trist att det är så svårt att få tag i den/dom som gjorde det, men det finns ju kanske en misstänkt iaf.. Han sa att dom troligtvis får en ny ruta imorgon, kan tro att det inte är så kul att se och minnas allt hela tiden..

For hem och värmde mat ifrån igår, alltså tacos igen. Lika gott var det iaf :)

Delade annonsblad vid 19, gick fort idag trots att det var lite halt att gå.. Blev inge stall idag, kan vara bra att låta hästarna vila någongång också, speciellt när båda går så himla bra. Det är så kul när det är så, får hoppas att det håller ända till tävlingarna :)

Nu ska jag läsa annonsbladet iaf, sen blir det väl att kolla något avsnitt av big brother sen sängen :)

Godnatt på er!

RSS 2.0